Home-Nieuws-Wereldkinderkankerdag

Wereldkinderkankerdag

Vandaag is het Wereldkinderkankerdag. Op deze dag staan we extra stil bij kinderen die kanker hebben (gehad).

In ons land krijgen elk jaar 550 kinderen tussen 0 en 18 jaar een vorm van kanker. Dat zijn tien kinderen per week. Ondanks dat de overlevingskans voor kinderen met kanker de afgelopen decennia enorm is toegenomen – momenteel ruim 75% – sterft in Nederland om de 2-3 dagen een kind aan kanker. Na ongevallen is kanker nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen.

Er is een groot verschil tussen kanker op de kinderleeftijd en kanker bij volwassenen. De soort kanker is anders, de onderliggende biologie is anders en de behandeling en de genezingskansen zijn anders.
Bron: VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker)

In ons inloophuis begeleidt KASAM (kanker heb je samen als gezin) kinderen van zieke ouders. Op dit moment hebben wij geen activiteiten voor kinderen die ziek zijn (geweest). Mocht hier wel behoefte aan zijn, laat het ons dan weten via info@thharnhem.nl, want dan gaan we kijken wat we kunnen regelen.

Boekentip: Het klokhuisboek over kanker.

TV tip: NTR Klokhuis aflevering van 7 februari 2023, ging over chemotherapie. https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/5106/chemotherapie

TV tip: Zapp programma “Hallo ik heb kanker.” https://www.zapp.nl/programmas/hallo-ik-heb-kanker

Podcast tip: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2446341-nieuwe-podcast-aflevering-over-schelden-met-kanker.html

Podcast tip: https://www.wetenschapje.be/podcast/episode/9f4d581c/47-hoezo-kanker

By | Published On: 15 februari 2023 | Categories: Nieuws |