Home-Nieuws-Thema-avond prostaatkanker ook voor als je het (nog) niet hebt!

Thema-avond prostaatkanker ook voor als je het (nog) niet hebt!

Op 10 november organiseert de ProstaatKankerStichting in samenwerking met het Toon Hermans Huis Arnhem en ziekenhuis Rijnstate een informatieavond over prostaatkanker en de gevolgen daarvan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om hieraan kosteloos deel te nemen van 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur).

De bijeenkomst gaat onder meer over de mogelijkheden voor het vaststellen van deze meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, de behandelmogelijkheden en de gevolgen die de ziekte en de behandeling kan hebben voor patiënten en hun partners. Hiertoe zal een verpleegkundig specialist van ziekenhuis Rijnstate een presentatie verzorgen. Het is een laagdrempelige bijeenkomst waar veel ruimte zal zijn voor het stellen van vragen. 

Bijna de helft van mannen tussen de 50 en 75 jaar krijgt de diagnose prostaatkanker. De prostaatkankerstichting vindt het belangrijk dat mannen zich goed (laten) informeren over de voor- en nadelen van vroegdiagnostiek. 

De avond is bedoeld voor mannen met of zonder prostaatkanker en hun naasten. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de vraag of vroege opsporing (vanaf 50-jarige leeftijd) met behulp van een PSA-bepaling bij de huisarts zinvol is. 

Om te voorkomen dat er meer deelnemers zijn dan de beschikbare ruimte toelaat wordt u verzocht om zich aan te melden op aanmelden@thharnhem.nl

Locatie THHA: Stadhoudersstraat 60, 6828SM Arnhem | Tel: 026 213 3196

Zie voor overige informatie ook: www.prostaatkankerstichting.nl

Wij hopen jullie 10 november te mogen ontvangen!

 

 

By | Published On: 28 oktober 2022 | Categories: Nieuws |