Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Nieuws

Agenda

Oncologisch Zwemmen in Valkenhuizen

Vanaf 7 september a.s. biedt Sportbedrijf Arnhem Oncologisch Zwemmen aan in Zwembad Valkenhuizen. Deze vorm van zwemmen is ontstaan vanuit de behoefte van Ivonne van Olmen-Tobé. Hieronder volgt haar motivatie voor het opzetten én geven hiervan:

Mijn naam is Ivonne van Olmen-Tobé en ik ben sportinstructrice bij sportbedrijf Arnhem. Sinds 2018 heb ik ook kennis gemaakt met het Toon Hermans huis Arnhem. In februari 2018 werd mijn man gediagnostiseerd met een Glioblastoom in zijn hersenen. Hij was na diagnostisering gelijk een palliatieve patiënt. Tijdens zijn ziekte proces en na overlijden vond ik steun en ontspanning bij het inloophuis.

Mijn man voelde zich in het begin van zijn ziekte nog goed en wilde graag blijven bewegen en zijn conditie op pijl houden. Zwemmen heeft hij zijn hele leven heerlijk gevonden, maar door zijn klachten ging dat niet meer tijdens regulieren zwem momenten. De drukte, prikkels en watertemperatuur waren voor hem grote stoorzenders die het zwemmen belemmerde.

In overleg met mijn werkgever sportbedrijf Arnhem heeft mijn man onder toezicht van mij en mijn (jongvolwassen) kinderen kunnen zwemmen. Dit was mogelijk omdat ik sportinstructeur ben en mijn kinderen hun Lifeguard/ toezichthouder papieren hebben. Zo is bij mij het idee ontstaan dat dit eigenlijk voor alle oncologie mensen mogelijk zou moeten zijn.

De neuroloog en oncologieartsen van mijn man werden enthousiast van de mogelijkheid dat mensen met een oncologische aandoening gespecialiseerde zwembegeleiding kunnen krijgen. Nu, twee jaar later is het dan zover en gaat sportbedrijf Arnhem in samenwerking met Het Toon Hermans huis en een oncologie Fysiotherapeut van Physique in het nieuwe moderne zwembad Valkenhuizen op de dinsdagmorgen dit aanbieden.”

Tijdens de zwemlessen is er gelegenheid om in je eigen tempo en met je eigen mogelijkheden te genieten van bewegen in water. Dit kan door banen te zwemmen in water van 31 graden of door mee te doen aan de groepsles. Tijdens deze groepsles is er een gastvrouw van Het Toon Hermans huis Arnhem aanwezig in het water. Na afloop drinkt zij met de deelnemers koffie/thee en is er ruimte voor gesprek met elkaar.

Voor meer informatie zie zwemmeninarnhem.nl

Tijden: dinsdag 9.00 tot 10.00 uur banenzwemmen en van 10.00 tot 11.00 uur groepsles in samenwerking met THHA (ca. 11 personen)

Kosten: 6,90 per les of 69,90 voor een 12-strippenkaart. (De strippenkaart blijft een half jaar geldig; de Gelrepas is van toepassing)

Adres: Zwembad Valkenhuizen, Beukenlaan 15, Arnhem-Noord

Aanmelden via onderstaand formulier. Wij geven uw aanmelding door aan Sportbedrijf Arnhem/Ivonne van Olmen.

 

Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.