Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Nieuws

Het THHA viert haar eerste lustrum!

Op 5 april 2018 bestaat het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA) 5 jaar.

Door de fantastische ondersteuning van vrijwilligers, bedrijfsleven, instellingen, fondsen en particuliere donateurs, is een inloophuis neergezet voor iedereen in Arnhem en omgeving, die geraakt is door kanker.

Nadat een initiatief van CV de On-Ganse in 2012 werd opgepakt en ontwikkeld, is op 5 april 2013 het THHA feestelijk geopend door de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje. Bij de opening is gezegd: “Een pad vormt zich door het te betreden”. Velen hebben in de afgelopen 5 jaar het pad naar het THHA betreden en het huis weten te vinden. Het pad ligt nu ingebed in Arnhem en zal zich alleen nog maar meer gaan vormen.

In 2013 is het THHA gestart op de Eusebiusbuitensingel, waar met ondersteuning van velen een prachtig huis werd ingericht, passend bij de wensen en mogelijkheden. Nu 5 jaar later is de huidige locatie op de Stadhoudersstraat meer geschikt voor de gasten en het budget. Op 22 september 2017 heeft burgemeester Ahmed Marcouch het nieuwe huis geopend door het hijsen van de vlag. Hij noemde het THHA een “verhalenhuis”, een huis om je verhaal te vertellen én om op verhaal te komen.

Na 5 jaar is er een fijn huis op een goede plek in Arnhem, een vrijwilligersorganisatie die loopt als een trein, een mooi aanbodprogramma en een steeds groter wordende groep van gasten, die het huis bezoekt.

In het kader van het 5-jarig bestaan brengt het THHA een nieuwe brochure uit. Daarnaast ligt er voor iedere gast in de week van 5 april een kleine attentie klaar en wordt bij de koffie of thee een speciale THHA-lekkernij geserveerd.

Tot ziens in het THHA op de Stadhoudersstraat 60 te Arnhem!