Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Nieuws

Heropening THHA door nieuwe burgemeester!

Op vrijdag 22 september was het zover! De nieuwe locatie van het Toon Hermans Huis Arnhem kon officieel worden geopend. Na maandenlange voorbereidingen, vele vrijwilligersuren aan hand- en spandiensten en dankzij royale bijdragen van sponsoren, is het pand Stadhoudersstraat 60, ook wel bekend staand als het St. Peters Gasthuis, in gebruik genomen.

De locatie op de Eusebiusbuitensingel, sinds 2013 in gebruik, was fraai gelegen, maar had een aantal nadelen, waaronder de bereikbaarheid, de steile trappen en de toch ook zwaar op de begroting drukkende huurprijs. De nieuwe locatie vooraan in de wijk Het Broek kan alle activiteiten aanbieden op de begane grond en, is goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer.  Voor een organisatie als het THHA, die moet bestaan van giften en donaties, is het bovendien beter betaalbaar.

Voor de officiële opening was de nieuwe Arnhemse burgemeester, Ahmed Marcouch, benaderd en gelukkig nam hij dit verzoek graag aan. Na verwelkoming en een rondleiding volgden toespraken van de voorzitter van het bestuur Toon Hermans Huis Arnhem, Rob van Leusen en van de voorzitter van het vriendenbestuur Wouter Groothedde. De heer Marcouch benadrukte in zijn openingstoespraak het belang van een plek als het Toon Hermans Huis voor een stad als Arnhem, waar getroffenen door kanker terecht kunnen voor een luisterend oor of een ondersteunende schouder. Hij noemde het huis een Verhalenhuis, een huis om verhalen te vertellen en te beluisteren.  

De openingshandeling bestond uit het hijsen van de Toon Hermans vlag, waarna, dankzij het fraaie weer, buiten onder het genot van een hapje en een drankje kon worden nagepraat. De door Patisserie Christiaan gesponsorde gebakjes vonden daarbij gretig aftrek. Leerlingen van RijnIJssel hielpen bij de catering en bediening, net als 2 vrijwilligers.

 burgemeester Marcouch hijst de vlag.

Genodigden staan voor het nieuwe huis.

Boodschap van de burgemeester in het gastenboek.

De burgemeester met de gastvrouwen.