Home-Nieuws-Heb je zin om iets moois te maken?

Heb je zin om iets moois te maken?

Planten en bloemen doen meer dan alleen een ruimte voorzien van sfeer. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de aanwezigheid van groen zowel binnen- als buitenshuis positieve effecten kan hebben op je gezondheid. Vijf van deze mogelijke effecten lees je hieronder.

  1. Helpen de slaapkwaliteit te verbeteren
  2. Nemen angstgevoelens en stress weg
  3. Helpen de concentratie en cognitie te verbeteren
  4. Voorkomen droge huid, verkoudheid en keelpijn
  5. Verbeteren de algehele gezondheid.

Bron: https://www.mijngezondheidsgids.nl/

Woensdag 5 april gaan we weer bloemschikken. Onze gastvrouw Els, die ook bloembindster is, helpt je om een prachtig bloemstuk te maken als mooi cadeau voor jezelf of om aan iemand weg te geven.

Maar let op, mensen die behandeld worden (met bijvoorbeeld chemotherapie) kunnen vaak minder goed tegen (de geur van) bloemen. Dus het is goed om hier rekening mee te houden, voordat je bloemen aan iemand geeft.

We hebben maar een beperkt aantal plaatsen i.v.m. de materialen die we hebben. Nieuwe aanmeldingen gaan altijd voor op gasten die al eens eerder hebben meegedaan.

Ook het bloemschikken wordt kosteloos aangeboden. Maar een kleine donatie voor de materialen wordt wel heel erg op prijs gesteld. In het huis staat een donatiepot waar jij je bijdrage in zou kunnen doen. Op deze website staat ook een link, voor als je het liever digitaal over wilt maken.

By | Published On: 22 maart 2023 | Categories: Nieuws |