Home-Nieuws-Blog “Lang en gelukkig?”

Blog “Lang en gelukkig?”

‘Er was eens…’ wat is het heerlijk om een verhaal zo te beginnen. Tegelijkertijd weet je dan ook hoe het eindigt. Sprookjes zijn fijn om voor te lezen voor het slapengaan. Een goed begin, wat narigheid en een duidelijk eind waarbij je weet dat alles goed komt. Er wordt je in ieder geval een lang en gelukkig leven beloofd, na die portie narigheid. Het echte leven is lang niet altijd een sprookje. Zo kwam mijn prins niet op een wit paard, maar op een zwarte scooter die er zo nu en dan de brui aan gaf. Ik gok ook dat het hem niet zal lukken om me wakker te kussen als ik eenmaal in een “glazen” kist lig, maar je weet het nooit.

De diagnose kanker zet je aan het denken… Wat is voor mij een lang leven? En een gelukkig leven?

Ik geloof met heel m’n hart dat je 80 jaar kunt worden zonder ook maar een moment echt ‘geleefd’ te hebben. Ik geloof ook dat je jong kunt sterven en alles uit het leven hebt gehaald wat erin zit. Toen het risico om dood te gaan vroeg bij mij op de deur klopte, was de reactie van veel mensen ‘goh, je bent nog zo jong!’ Ze hadden gelijk. Kanker krijgen op je 32ste is jong. Het heeft echter ook een voordeel. Ik heb (als ik dat geluk mag hebben) nog een leven voor me om van iedere minuut veel intenser te genieten dan voorheen. Mijn grote wens is om mijn twee dwergen te mogen zien opgroeien. Dan is mijn leven lang genoeg.

‘Geluk’ is ook zo’n woord, waar je eigenlijk al een heel boek over zou kunnen schrijven. Geluk is iets wat veel mensen nastreven, al lijkt het vaak net om de hoek te liggen. Het ‘als dan’ idee. Als ik straks de chemo’s, de operatie en bestralingen gehad heb, dan kan ik mijn leven weer oppakken. Als ik straks m’n haar weer terug heb, dan durf ik mijn spiegel weer te vragen ‘spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?’ Geluk is geen doel op zich, maar juist te vinden in het onderweg zijn. Acceptatie van wat nu is en dat omarmen. Als er iets is wat ik leerde tijdens de behandelingen, dan is het dat.

En weet je, ik schrijf het gewoon op. Ik heb immers al door een zure giftige appel heen gebeten en ik ben er nog.

‘En ze leefde nog lang en gelukkig.’
Ik hoop het zo…

Liefs #Nouk_schrijft ❤️

By | Published On: 10 december 2022 | Categories: Nieuws |