Home-Nieuws-Blog: Gat op mijn CV?

Blog: Gat op mijn CV?

Ik ben stressbestendig en kan werken onder grote druk. Als iemand aan mij vraagt ‘Waar zie jij jezelf over 10 jaar?’ dan kan ik je garanderen dat je een hartstochtelijk antwoord krijgt. 

Ik ben representatief, omdat ik als geen ander weet hoe het is om er niet representatief uit te zien. Ik ben gewend vervelende klusjes te klaren waar ik niet om heb gevraagd als dat een hoger doel dient. Ik kan tot het uiterste gaan en toch weet ik precies waar mijn grenzen liggen. Ik ben die collega die bij tegenslag dingen in perspectief zal zien en zal denken in oplossingen. Ik ben empatisch en kan me goed inleven in anderen, omdat ik zelf weet dat het zo fijn is om gehoord te worden. Ik ben die collega die op maandagochtend een kop koffie haalt om samen nog even na te kletsen over de mooie dingen die je in het weekend thuis beleefd hebt. 

Ik kan als geen ander samenwerken met mensen die ik voor het eerst ontmoet. Ik weet wat mijn drie sterke punten zijn en kan hier talloze praktijkvoorbeelden van opnoemen. Ik zal nieuwe dingen met beide handen zonder enige angst aangrijpen, omdat ik wel voor hetere vuren heb gestaan in het leven. 

Tijd voor een nieuwe uitdaging, zou je denken. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend. Ik heb namelijk een ‘gat’ op mijn CV. Best gek. Ik heb namelijk de afgelopen 3 jaar meer geleerd dan in de 33 jaar ervoor bij elkaar. Voor mijn laatste baan hoefde ik niet te solliciteren. Deze baan werd me ongevraagd in m’n schoot geworpen. Inmiddels heeft de dokter me ontslagen en na een stevige handdruk op straat gezet. Wel na een flinke promotie overigens; ik heb het geluk te mogen blijven leven. 

Het gat op mijn CV heb ik gevuld;
“2019-2022; herstellende van borstkanker”

En wat ben ik daar trots op. Mocht een toekomstige werkgever mij niet aannemen met als enige uitleg een ‘uitvalrisico’, dan is dat een verstandige beslissing. Het risico dat ik tegen hem of haar zal uitvallen is simpelweg te groot.

Liefs #Nouk_schrijft

In de afgelopen periode hebben we mee mogen kijken in het leven van #Nouk_schrijft. Zo dapper dat ze haar blogs met ons wilde delen. Onze dank hiervoor is groot!
Haar blog “Gat in mijn CV?” heeft ze al een tijd geleden geschreven. En deze week wil ze hem heel graag met jullie delen. Want #Nouk_schrijft heeft sinds gisteren een nieuwe baan! Waar ze zo bang voor was “het gat op haar CV” heeft ze onwijs goed opgevuld door naar zichzelf te luisteren. Hoe wil ik nu verder? Waar wil ik werken? Hoe veel wil ik werken? Waar word ik blij van? En vooral: “Wat heb ik te bieden?” Toen ze dit voor zichzelf in kaart had is ze gaan solliciteren en ze is direct aangenomen. Wat zijn we trots op haar en wensen haar heel veel plezier en succes in haar nieuwe baan!

Het schrijven van blogs zal voor #Nouk_schrijft nu op een lager pitje komen te staan. Helaas voor ons… Maar wie weet houdt ze ons af en toe nog eens op de hoogte hoe het met haar gaat ;-)

 

 

By | Published On: 25 februari 2023 | Categories: Nieuws |