Home-Nieuws-Bijeenkomsten: Jong, vrouw & kanker

Bijeenkomsten: Jong, vrouw & kanker

Maandag 15 mei van 10:00-12:00 uur zal Agmar Butcher, van KASAM (kanker heb je samen als gezin), gastdocent zijn in het Toon Hermans Huis Arnhem bij de groep speciaal voor jonge vrouwen die geraakt zijn door kanker.

Agmar Butcher, is verlies- en rouwtherapeut bij praktijk Kei-JIJ, waar ze begeleiding biedt aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en het gezin op het moment dat ze geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw. Zij heeft in diverse academische kinderziekenhuizen gewerkt op de afdelingen oncologie en (kinder-)IC als gezinsondersteuner waar ze nog (deels) aan verbonden is.

Ze is daarnaast werkzaam voor het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, KASAM, en geeft bij verschillende (universitaire) academische ziekenhuizen les. Heeft een tool ontwikkeld om emoties en ziekte in het gezin bespreekbaar te maken. ‘Samen krachtig op pad’.

Agmar gaat uit van de kracht die in ieder individu zit en is in staat deze op te roepen om in periodes van tegenslag, ziekte en sterven in te zetten.

Kijk voor het aanmelden en meer informatie over deze bijenkomsten in de agenda op deze website.

De volgende bijeenkomst voor jonge vrouwen is op maandag 12 juni, dan is het thema: Ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

By | Published On: 28 april 2023 | Categories: Nieuws |