Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Open les en training Mindfulness

minfulness website

De ziekte kanker geeft lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of pijn en emoties zoals verdriet, angst en somberheid. Dit gaat vaak samen met zorgelijke gedachten: hoe moet het verder? Ook bij een naaste spelen deze gevoelens en gedachten.

Mindfulness kan behulpzaam zijn bij het omgaan met wat je overkomt. Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Door het beoefenen van mindfulness word je je bewuster van wat er in je omgaat en ontwikkel je een houding om daar met mildheid naar te kijken. Je leert om uit de maalstroom van (negatieve) gedachten en emoties te stappen en te reageren op een manier die goed voor je is. De training wordt gegeven door Rinie van den Boogaart, gecertificeerd mindfulness trainer en o.a. aangesloten bij het Radboud MC te Nijmegen. Meer over Rinie en over de training vind je op www.traininginaandacht.nl

Mensen die een mindfulnesstraining hebben gevolgd geven aan meer rust te ervaren en beter om te kunnen gaan met hun emoties en (pieker)gedachten. Ook ervaren ze vriendelijker te zijn geworden voor zichzelf.

De groepstraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten.  In elke les worden verschillende meditatietechnieken (lichaamsverkenning, zit-meditatie, bewegingsoefeningen) geoefend die erop gericht zijn meer bewust te worden van wat er in je omgaat. Ervaringen hierover kunnen met elkaar worden uitgewisseld, waarbij eventueel op specifieke thema’s rondom de ziekte kanker wordt ingegaan.

Om te kijken of het wat voor u is, organiseren we een open les op vrijdag 24 september van 10.15 tot 11.30 uur. 

De training is vanaf vrijdagochtend 1 oktober 2021. Vervolgdata: 8, 15 en 22 oktober en 5, 12, 19 en 26 november. Tijd: 10.15 tot ca. 13.00 uur

 

1 oktober 2021 om 10:15
Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.