Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Alledaagse rouw; een cursus dagboek schrijven over rouw en verlies

Op 14 oktober a.s. start in het THHA een cursus dagboek schrijven voor naasten en nabestaanden van mensen met kanker.

Rouw en dood krijgen langzaamaan een groter podium in onze maatschappij. Boeken, tv-programma’s en podcasts over deze onderwerpen normaliseren verlies stukje bij beetje. Ze laten zien dat de dood persoonlijk en divers is, maar dat er tegelijkertijd zoveel gedeelde ervaringen zijn. Gedeelde ervaringen waarvan we vaak niet weten dat we ze delen, waardoor we ons onnodig eenzaam voelen. Het horen van andere stemmen en delen van verhalen is belangrijk in het plaatsen en verwerken van onze eigen ervaringen. 

In de cursus Alledaagse rouw begeleidt auteur en ervaringsdeskundige Lotte de Schouwer naasten en nabestaanden van mensen met kanker bij het dagboek schrijven over ervaringen van verlies en rouw. In 8 bijeenkomsten van 1,5 á 2 uur wordt op een artistieke manier uiting gegeven aan gevoelens en ervaringen, om het dragen van rouw en verlies te verzachten. Lotte de Schouwer is socioloog, schrijver, beeldend kunstenaar. Ervaringsdeskundige in het beschrijven van rouw. Schrijver van het boek Overlijdensberichten, over het sterfbed van haar partner Michiel en de rouw die daarop volgde.

Alledaagse rouw wordt georganiseerd in samenwerking met De Nieuwe Oost | Wintertuin. 

Data: 14 en 28 oktober, 11 en 25 november, 9 en 23 december, 6 en 20 januari (2021). Tijd: woensdagmiddag van 13.30 uur tot uiterlijk 15.30 uur. Er kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Bij minder dan 4 deelnemers wordt de cursus verzet naar een later tijdstip.

Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.