Dit is een terugkerend activiteit

Oncologie zwemmen Valkenhuizen

di06jun14:00di15:00Oncologie zwemmen Valkenhuizen

Details

Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Bewezen is dat bewegen goed is voor het herstel. Zwemmen helpt om de conditie voorzichtig weer op te bouwen. In het water ben je vrij, je ervaart minder beperkingen en de belasting op spieren en gewrichten is goed te doseren. Het water in het doelgroepenbad van zwembad Valkenhuizen is met 31° C lekker warm en desinfectie vindt plaats door middel van zoutelektrolyse. Hierdoor heb je veel minder last van chloor en de eventuele bijverschijnselen daarvan.

Tijdens oncologiezwemmen zorgen ze voor een rustige en prettige omgeving met weinig prikkels. De groepjes zijn klein en de aandacht is persoonlijk. Oncologiezwemmen volg je zo lang je wilt, het is geen afgeronde cursus. Als het goed gaat kom je vaker. Lukt het even niet, dan sla je over.

De lesgever, Ivonne van Olmen-Tobé, is gespecialiseerd in oncologiezwemmen en weet welke impact zaken als chemokuren, chronische moeheid en operatiebeperkingen op jouw emotionele en psychische gemoedstoestand hebben.

Tijdens de lessen is een gastvrouw van het Toon Hermans Huis Arnhem aanwezig. De gastvrouw is er ter ondersteuning van de deelnemers als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld als jij je ineens niet lekker wordt of als het even niet gaat. Zij is er ook als contactpersoon in de hal en na afloop in het restaurant. Hierdoor kan er een hechte groep ontstaan, waar ook ruimte is voor een lach en een traan.

Ze vinden het leuk als je eerst een keer vrijblijvend komt meedoen. Je kunt dan zelf ervaren of het wat voor je is.

Meld je aan voor een gratis proefles inclusief intakegesprek. 

Kijk op de website van zwembad Valkenhuizen of ga naar: https://www.sportbedrijfarnhem.nl/zwembaden/valkenhuizen/aangepast-zwemmen-valkenhuizen/oncologiezwemmen/

Tijd

(Dinsdag) 14:00 - 15:00

Aanmelden voor activiteit

Aanmelden is niet meer mogelijk voor deze datum. Indien een alternatieve datum geboden wordt, probeer deze en anders mail naar aanmelden@thharnhem.nl

Ga naar de bovenkant