Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Yoga

yoga website

In 2019 is er yoga op donderdagmiddag. Het wordt gegeven door Ina van den Brink. Ina heeft gewerkt als maatschappelijk werkster en tijdens haar werk ontmoette zij veel mensen die last hadden van lichamelijke klachten als gevolg van psychische spanningen en stress. Het werd haar duidelijk dat lichaamsbeweging en ontspanning belangrijk zijn om je goed te blijven voelen.

Een paar jaar geleden heeft zij de dynamische hatha yoga opleiding bij Ron van der Post in Nijmegen gevolgd. Verder wordt zij geïnspireerd vanuit restoratieve- en yin yoga, de wat rustiger yogavormen, gericht op ontspanning en herstel. Ina begint haaryogalessen met het stretchen en losmaken van het gehele lichaam. Tijdens deze oefeningen voelen deelnemers vaak pas hoeveel spanning en vermoeidheid zich heeft vastgezet in het lichaam. Na deze oefeningen volgen wat staande houdingen.Houdingen worden steeds wat langer vastgehouden om dieper in de ontspanning te komen. Elke les is weer anders. Ina probeert haar lessen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken en als een houding niet lukt, samen gekeken worden naar een aanpassing of alternatief.

Yoga leert je je lichaam opnieuw kennen na een tijd van onrust en spanning. Je geest komt tot rust door ontspanningsoefeningen en je lichaam herstelt zich door oefeningen die je conditie verbeteren.

Alle lessen worden gezamenlijk afgesloten met een kop thee in de huiskamer. Er is ruimte om ervaringen met elkaar te delen, als daar behoefte aan is.

Ben je benieuwd naar wat yoga voor jou kan betekenen, zien we je graag vanaf september in het THHA.

Wanneer? Vanaf 10 januari t/m 28 maart en van 4 april t/m 27 juni. Per periode van 12 weken kunnen 5 deelnemers mee doen. Als er plek is kunt u op elk moment instromen. 

 Tijd is van 14.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden kan bij voorkeur via onderstaand formulier of telefonisch via 026-21 33 196. Deelname is pas zeker na bevestiging.

27 juni 2019 om 13:30
Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.