Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Schilderen en tekenen in de sfeer van Hundertwasser

Hundertwasser is een kunstenaar die heel kleurig werk maakte. Hij deed veel met spiraalvormen. De spiraal stond voor hem voor “het leven”.

Een levenskunstenaar die ook veel met de natuur had. Verder ontwierp hij heel kleurige huizen die nog te bewonderen zijn in Wenen. Zijn huizen getuigen van zijn levensvisie. In St.Gerlach is na zijn dood nog een van zijn laatste ontwerpen uitgevoerd.

De cursus Hundertwasser gaat over de vijf huiden van de mens, spiralen, uientorens, steden, het raamrecht, tranen en regendruppels, portretten en maskers en de natuur. Het is één grote stroom en je mag meestromen.

De eerste keer wordt gestart met een video van zijn werk en leven om daar een beeld van te krijgen en gaan dan met opdrachten aan de slag.

Tijdens de lessen wordt steeds kort iets over het onderwerp verteld, soms leg je je eigen ervaring ernaast. En daarna gaan we aan de slag. Je hoeft niets te kennen of te weten en nergens goed in te zijn. Iedereen kan dit. Creëren vanuit een herkenbare symboliek waardoor je in je eigen stroom komt.

Het is niet de bedoeling om zijn werk te gaan kopiëren. Er worden steeds verschillende opdrachten gegeven met verschillende materialen die we op een vrije manier een beetje in zijn sfeer of soms vanuit zijn gedachtegoed gaan uitwerken.

Deze cursus wordt gegeven door Magda Vlasblom. Zij heeft het altijd heerlijk gevonden om dingen die zij zelf geleerd heeft, en waar ze enthousiast over is, over te dragen aan anderen. In haar werk kreeg zij heel wat levensverhalen van mensen te horen. Dat boeide Magda zo, dat de wens ontstond om daar professioneel en gerichter iets mee te kunnen doen. Daarom heeft zij de 4-jarige opleiding Biografiek aan het Instituut voor Biografiek gevolgd. Haar droom is werkelijkheid geworden: een eigen, volwaardige praktijk voor biografisch werk. Daarnaast is Marga gaan schilderen. Daardoor geeft zij haar cursussen een speelse kleurrijke vorm.

Meer informatie over Marga en haar werk is te vinden op www.magdavlasblom.nl

Deze workshop bestaat uit 6 bijeenkomsten om de 2 weken op woensdagmorgen van 10.15 tot  ca. 13.15  uur vanaf 9 oktober t/m 18 december.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers. Bij minder dan 2 deelnemers gaat de cursus niet door.

Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.