Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Proefles Yoga

Elke donderdagmiddag EN vrijdagmiddag is er yoga in het THHA. Om te ervaren of yoga iets voor u is, kunt u meedoen aan een proefles. Als het u bevalt, kunt u zich na de proefles opgeven voor 5 of 6 lessen.

Yoga in het THHA is gericht op ontspanning en herstel. De yogalessen starten met het stretchen en losmaken van het gehele lichaam. Tijdens deze oefeningen voelen deelnemers vaak pas hoeveel spanning en vermoeidheid zich heeft vastgezet in het lichaam. Na deze oefeningen volgen wat staande houdingen. Houdingen worden steeds wat langer vastgehouden om dieper in de ontspanning te komen. Elke les is weer anders. Als een houding niet lukt, samen gekeken worden naar een aanpassing of alternatief.

Yoga leert je je lichaam opnieuw kennen na een tijd van onrust en spanning. Je geest komt tot rust door ontspanningsoefeningen en je lichaam herstelt zich door oefeningen die je conditie verbeteren.

Alle lessen worden gezamenlijk afgesloten met een kop thee in de huiskamer. Er is ruimte om ervaringen met elkaar te delen, als daar behoefte aan is.

Op donderdagmiddag wordt yoga gegeven door Ina van den Brink. Ina heeft gewerkt als maatschappelijk werkster en tijdens haar werk ontmoette zij veel mensen die last hadden van lichamelijke klachten als gevolg van psychische spanningen en stress. Het werd haar duidelijk dat lichaamsbeweging en ontspanning belangrijk zijn om je goed te blijven voelen. Een paar jaar geleden heeft zij de dynamische hatha yoga opleiding bij Ron van der Post in Nijmegen gevolgd.

Irene Antoniesen geeft op vrijdagmiddag yoga. Irene geeft al sinds 1987 yoga in Arnhem, o.a. in Geitenkamp. Afgelopen jaar is Irene geopereerd aan een goedaardige tumor in haar hoofd, die flink wat revalidatie en gevolgen met zich meebracht. Deze ervaring heeft Irene nog meer bewust gemaakt van de kwetsbaarheid van ons lichaam en van de impact van een tumor, zowel lichamelijk als geestelijk.

Wanneer? Op donderdag en op vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur.  

Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.