Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Open les Mindfulness

De ziekte kanker geeft lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of pijn en emoties zoals verdriet, angst en somberheid. Dit gaat vaak samen met zorgelijke gedachten: hoe moet het verder? Ook bij een naaste spelen deze gevoelens en gedachten.

Mindfulness kan behulpzaam zijn bij het omgaan met wat je overkomt. Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Door het beoefenen van mindfulness word je je bewuster van wat er in je omgaat en ontwikkel je een houding om daar met mildheid naar te kijken. Je leert om uit de maalstroom van (negatieve) gedachten en emoties te stappen en te reageren op een manier die goed voor je is.

Mensen die een mindfulnesstraining hebben gevolgd geven aan meer rust te ervaren en beter om te kunnen gaan met hun emoties en (pieker)gedachten. Ook ervaren ze vriendelijker te zijn geworden voor zichzelf.

Het Toon Hermans Huis biedt open lessen en een 8-wekelijkse training mindfulness aan, gegeven door Rinie van den Boogaart, geregistreerd mindfulnesstrainer. Voor meer informatie over Rinie en haar werkwijze www. traininginaandacht.nl

In de open les  op vrijdag 25 januari en vrijdag 15 februari kun je kennismaken met mindfulness en ervaren of een 8-wekelijkse groepstraining iets voor je is. Voor degenen die reeds ervaring hebben met mindfulness is deze les een goede oefengelegenheid.

Tijd:                             10.15 – 11.30 uur

Kosten:                        2,50 euro

Aanmelding:              bij voorkeur via onderstaand aanmeldformulier of telefonisch: 026-21 33 196

 

 

Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.