Het inloophuis voor iedereen
in Arnhem en omgeving die met kanker
te maken heeft of heeft gehad

Word Donateur

Agenda

Lezing: Levenskunst…omgaan met ziekte en levenslot

Op vrijdag 27 september a.s. houdt Anne Gaay Schouwenaar een lezing over levenskunst in het THHA.

Anne Gaay  houdt zich bezig met levenskunst en zingeving. Zij maakt gebruik van opvattingen van grote filosofen en denkers over het goede leven en wat daaronder verstaan wordt, waaronder de deugdethiek van Aristoteles, de levensfilosofie van M. de Montaigne, Etty Hillesum, en keizer Marcus Aurelius. Een belangrijke visie van hen op het menselijk bestaan is, dat de mens zijn eigen bouwmeester is van zijn bestaan, ongeacht wat hem overkomt of overkomen is. Je kunt niet kiezen wat je overkomt, wèl kun je kiezen hoe je ermee omgaat.

Het gaat om heel praktische levenskunst die zij aan de hand van deze denkers en middels praktijkervaringen behandelt.

In deze lezing gaat zij in op begrippen als:

* Wat is levenskunst?

* Wat is een goed leven, hoe doe je dat?

* Hoe ga ik om met lot, tegenslag en ziekte

* Hoe geef ik zin aan mijn bestaan.

Anne Gaay was ruim 25 jaar werkzaam als algemeen maatschappelijk werkster. In 2004 studeerde zij af aan de Universiteit voor Humanistiek en sindsdien is zij werkzaam in haar eigen Adviespraktijk voor Levensvragen, Perspectief, als humanistisch raadsvrouw. Zij heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met diepingrijpende levensverhalen en vragen over zin en betekenis. Zelf is zij ervaringsdeskundige als het gaat om hoe om te gaan met borstkanker, waar zij in juni 2017 mee te maken kreeg .

Wanneer? Vrijdag 27 september 2019 van 14.00 tot 16.00 uur.  Ontvangst met  koffie en thee. De lezing duurt ongeveer 45 minuten. Daarna is er alle gelegenheid tot vragen stellen, ervaringen uitwisselen en gesprek.

Wilt u deze lezing bijwonen? Aanmelden kan bij voorkeur via onderstaand formulier, of telefonisch via 026 – 21 33 196.  Pas na bevestiging bent u zeker van deelname. Er is plaats voor max. 15 personen.

27 september 2019 om 14:00
Naam

E-mailadres

Datum

Telefoonnummer

Opmerkingen/wensen


Versturen Niet alle velden zijn ingevuld.